menu Home chevron_right
Onderscheidingen

Koninklijke onderscheiding voor Jan Brunst

admin | 26/04/2021

Vandaag op maandag 26 april 2021 krijgt Jan Brunst de Koninklijke onderscheiding door burgemeester Vincent van Neerbos in onze gemeente uitgereikt. Al ruim 35 jaar is Jan intensief als vrijwilliger betrokken bij verschillende verenigingen, de Mariaschool en de kerk in Boven-Leeuwen.

Vanaf 1986 zet hij zich in voor carnavalsvereniging De Roefelbus. Van 1988 tot 2001 was hij secretaris en tot op de dag van vandaag is hij actief vrijwilliger binnen de carnavalsvereniging. Ook is hij vanaf 1987 vrijwilliger bij Toneelgroep Leeuwen. Jan houdt zich naast het verzorgen van licht en geluid bezig met de rolverdeling van stukken en het maken van de aankondigingsaffiche en flyers.

Sinds zes jaar is hij penningmeester van de toneelgroep. Jan is vanaf 2008 secretaris van de 50+ Seniorenvereniging Boven-Leeuwen. Daarnaast heeft hij in 2010 ook de taak van penningmeester op zich genomen. Ook verzorgt hij foto’s en filmopnames van activiteiten. Met zijn technische achtergrond is hij bovendien altijd bereid om leden te helpen bij het oplossen van problemen met computer of laptop.

Sinds 1999 verricht Jan vrijwilligerswerk voor de Mariaschool in Boven-Leeuwen. Hij heeft jarenlang als schoolfotograaf gefungeerd en was altijd aanwezig om activiteiten en bijzondere momenten vast te leggen. Hij zorgt voor licht en geluid bij vieringen en festiviteiten zoals carnaval of de eindmusical op school. Ten slotte is Jan vrijwilliger bij dorpshuis D’n Dulper in Boven-Leeuwen en helpt hij als geluids- en lichttechnicus bij de diensten van de R.K. Willibrorduskerk in Boven-Leeuwen.

Written by admin

Carnavalsvereniging de Roefelbus is de leukste en meest ondernemende carnavalsvereniging van Nederland!
Ieder jaar gaat het los met de carnaval los in Boven Leeuwen. Daarnaast organiseren wij eind augustus het meest geweldige festival van de regio.