menu Home chevron_right

Prins Rick d’n 1ste | 2019


Biography


Bij deze wil ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Rick van Oijen, ben een echte Boven-Eindse en woon sinds een aantal jaren in de Molenstraat, samen met mijn partner Judith.
In het dagelijks leven werk ik bij Internationaal Transportbedrijf Vonk en Co b.v. in Tiel, eerst ruim 14 jaar als internationaal vrachtwagenchauffeur, de laatste 9 jaar als planner internationaal transport en zo nu en dan spring ik nog wel eens bij op de vrachtwagen.
In mijn vrije tijd ben ik lid van werkgroep jeugdcarnaval De Durtrekkers en van de optochtcommissie van De Roefelbus en help ik graag bij een aantal dorpsactiviteiten.
In de tijd die dan nog over is klus ik graag rondom het huis.

Al van jongs af aan ben ik een carnavalsvierder in hart en nieren. Dat begon al vroeg op de basisschool. Na eerst een jaar peuke te zijn geweest, werd ik in 1989 gekozen tot jeugdprins van de Durtrekkers.  Dat was ook het jaar van de eerste verlichte avondoptocht door Boven-Eind, welke nu tijdens carnaval niet meer weg te denken is.
Een aantal jaren later ben ik bij vriendengroep “De Plekkers” gekomen. Jarenlang bouwden wij mooie carnavalswagens. Maandenlang in de kou bouwen aan de wagen, maar stiekem waren we toch altijd weer trots op het resultaat!
In 2008 was ik één van de twee adjudanten van Prins Kees I. Een mooi jaar om op terug te kijken, met veel leuke momenten.
En nu ben ik alweer een aantal jaren actief als lid van werkgroep jeugdcarnaval De Durtrekkers. We hebben een gezellig stel mensen bij elkaar die altijd bereid zijn voor de jeugdcarnaval de handen uit de mouwen te steken.
Vorig jaar hebben we met hulp van vele mensen een nieuwe jeugd-carnavalswagen gebouwd, wij vinden dan ook dat het resultaat gezien mag worden.
Al met al denk ik dat we trots mogen zijn op de jeugdcarnaval in Boven-Eind! Uiteindelijk heeft de jeugd de toekomst! 

En dan carnaval 2019. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd en als het ergens ter sprake kwam; als ze mij vragen om prins carnaval te worden, dan zeg ik geen nee!
Maar als die vraag dan komt, komt die toch onverwachts. Prins Carnaval van Boven-Eind, die kans komt maar 1 keer voorbij. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken, dit wil ik gaan doen!
Een spannende tijd brak aan, adjudanten vragen, stiekem vergaderen, tegen iedereen de mond houden en misschien nog wel het ergste, tegen mensen “liegen” als er over gesproken werd, dat is niets voor mij, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Een leugentje om bestwil zullen we maar zeggen.

Tot slot misschien wel het allerbelangrijkste in dit verhaal, ik kan dit niet zonder de steun van Judith, mijn twee adjudanten Theo en Twan en hun vrouwen Monique en Kimm, de gehele Roefelbus, de Durtrekkers, de Lège Bloas, familie en vrienden, alle carnavalsverenigingen en mensen uit Boven-Eind!

Ik ben trots dat ik Prins Carnaval 2019 van het Roefelrijk mag zijn en ik hoop iedereen tijdens carnaval te mogen begroeten in residentie d’n Dulper om er samen een geweldig mooi carnavalsfeest van te maken, onder het motto van:

JONG,OUD OF KIND,
CARNAVAL VIER JE MET DE FINT !

 

Met prinselijke groet,

Prins Rick d’n Urste

Carnavalsvereniging de Roefelbus is de leukste en meest ondernemende carnavalsvereniging van Nederland!
Ieder jaar gaat het los met de carnaval los in Boven Leeuwen. Daarnaast organiseren wij eind augustus het meest geweldige festival van de regio.