menu Home chevron_right

Biography


De Start

DJ Yorit (geboren in 1980) begon met draaien als Hardcore en Breakbeat DJ.
Samen met DJ Higgens bracht hij al het geld dat hij verdiende met draaien naar de platenzaak.

Na de middelbare school begon hij met draaien op Gran Canaria.
Drie maanden per jaar en 5 zomers lang stond hij te draaien in Discotheek “Life” in Playa Del Ingles. Zijn draaistel werd vanaf dat moment veel commerciëler.
De Zomer van 2001 bracht hem in contact met DJ Maurice die toen bij de Après Skihut in Rotterdam werkte. De Skihut werd daarna enkele jaren de thuisbasis van DJ Yorit.

Summerlove

In Augustus 2002 kwam de eerste productie van Yorit (samen met DJ Maurice) uit. “Remember”, waarvoor de act naam “Summerlove” werd bedacht, heeft vele hitlijsten in Nederland gehaald (oa de mega top 50).
Tevens stond het nummer op meer dan 200.000 compilatie cd’s en werd het nummer gebruikt als leader voor het TV programma “Door ’t Lint” op SBS6.
In het buitenland was de plaat een paar jaar later een veel groter succes!
Zuid Amerika, Oost europa, Scandinavië gingen los op deze plaat en met optredens zijn oa. Portugal, Rusland, Roemenie, Zweden en Spanje aangedaan.
In 2005 heeft de samenwerking met een duitse producer geleid tot de nummer 1 positie in Spanje, gezongen door een nieuwe artiest; David Tavare – “Summerlove”.

Heden

Na drie jaar bij de Apres Skihut te hebben is DJ Yorit in 2005 freelance gaan draaien en is hij momenteel te boeken. Hij draait de meest uiteenlopende feesten, van discotheken tot bedrijfsfeesten. Van bruiloften tot internationale feesten in het buitenland.

Voor JCI heeft DJ Yorit al gedraaid in Japan, Taiwan, Duitsland, België, Canada, Brazilië. Dit allemaal ter promotie om het Wereld Congress naar Nederland te halen wat in 2017 plaats vond.

Events

SoundcloudSocial profiles


Booking contacts

Website: https://djyorit.com/


  • Luister hier op Spotify keyboard_arrow_downCarnavalsvereniging de Roefelbus is de leukste en meest ondernemende carnavalsvereniging van Nederland!
Ieder jaar gaat het los met de carnaval los in Boven Leeuwen. Daarnaast organiseren wij eind augustus het meest geweldige festival van de regio.